Information

Här har vi samlat information om skydd, inkontinens, allergi, kvalster och annat som kan hjälpa dig att välja rätt produkter.

Hör gärna av till oss på telefon 040-46 86 00 eller e-post support@sangskydd.se, med vår kunskap om sängskydd kan vi hjälpa dig att hitta det du behöver för ditt eller ditt barns behov.

Om våra sängskydd
- Frottéskydd finns i 2 varianter med eller utan resår - Bomullsfrotté med ett PUR membran.
- Kuddskydd i Tencel finns i 9 olika färger med en praktisk dragkedja.
- Täckskydd i Tencel med en praktisk dragkedja, finns endast i vitt.
- Bäddmadrasskydd i Tencel finns i 9 olika färger och är ett täckande skydd för bäddmadrassen samtidigt som det är ett lakan. Enkel användning fungerar som ett drag-på-lakan med en resår runt hela skyddet som gör att det blir en fin och slät yta.
- Madrasskydd i Tencel finns i 9 olika och är för resårmadrasser som har en sarg, skyddet täcker runt hela madrassen med en resår.
Kudd-, bäddmadrass-, madrass- och täckskydden är sköna, mjuka, anpassade för känslig hud.

Tencel skydden är mjuka och sköna, vattentäta, de andas, motverkar bakterier, kvalsterspärr och är anpassade till personer med känslig hud.
De skydd som är tillverkade i Tencel har ett PUR membran som andas och är slitstarka och tål att tvättas i max 90 grader och torktumlas i max 70 grader.

Är det något som du tycker vi ska ändra eller att du saknar något, hör av dig till oss på supporten - telefon 040 468600 eller med e-post support@sangskydd.se

inkontinens

Är vanligt och något vi inte gärna talar om i vår vardag. Inkontinens har många olika orsaker. Urininkontinens, eller ofrivilligrt urinläckage, är ett vanligt problem som kan ha många orsaker. För många är det ett mindre problem, men ör en del är det ett tillstånd som försämrar livskvaliteten och blir ett hinder i vardagen.

Under senare år har ökad upplysning och kunskap gjort att fler vågar prata om inkontinens och fler söker vård.

Här du hittar din vårdenhet 

 

känslig hy

Sängskydden som är tillverkade i Tencel, är behandlinade med zink och har en läknade effekt.

Läs mer på FASS allmänhet - Fakta och praktiska råd om sjukdomar och besvär, undersökningsmetoder och behandlingar relaterade till kategorin hud och hår. 

 

våra skydd är certifierade 

            

allergi

Allergi är en kronisk sjukdom. Symtomen kan ellertid minskas eller helt försvinna om man förebygger på rätt sätt. Överkänsligthet är ett samlande begrepp för de reaktioner som uppstår då man i något eller några av kroppens organ är känsligare än normal. Natruligt förekommande äggviteämnen, proteiner som alltid funnits i mijlön kan framkalla allergier. De äggviteämnen som får kroppen att blida särskilda allergiantikroppar. De vanligaste allergenen i Sverige tillhör någon av följande grupper; djurstöv, kvalster, oppen, mögel och födoämnen. Vi omger oss med många ämnen, både syntetiska och naturliga, som kan framkalla allergi. 

Våra skydd är allergi vänlig och kvalitetstestad enl ECARF - European Centre for Allergy Research Fondation.

Läs mer dom deras arbete, klicka på loggan så kommer du direkt till ECARF.

KVALSTERALLERGI

Allgeri kan man få av de kvalster och är små djur som du inte kan se med ögat. De finns vi våra hem och lever på vårt hudavfall. Allergenet finns i avföringspariklar från kvalserdjuret.

De trivs där det är fuktigt och varmt. För att minska mängden, börja med att vädra, hålla rent, svalt i rummet. Sängskydd gör en betydligt skildnad för den som lider av kvalsterallergi. Det finns skydd för kudde, täcke, bäddmadrass, madrass och som minskar effektivt exponeringen i sängen.

Tips! 

  • Se till att ventiationen i sovrummet fungerar
  • Vädra ofta
  • Bädda inte på engång utan låt sängen torka innan överkastet kommer på.
  • Om man kan, häng ut sängkläderna en stund
  • Tvätta regelbundet, täcken, kuddar och bäddmadrasser ofta och minst i 60°C
  • Damsug bädd- & madrassen veckovis

Kvalster KVASTERDJURET

symtom

Om man är allergisk mot kvalseter har man mest symtom på morgonen som; nästäppa, rinnade näsa, ögon som kliar och nysningar.

Har man större besvär, ska man ta kontakt med vården

TVÄTTRÅD

Tips! Tvätta ditt skydd innan du använder våra skydd, så ökar uppsugningsförmågan.

Tänk på att skydden är vattentäta vilket gör att de håller vatten kvar. Skydden till täcke och kudde ska dragkedjan vara stängd med 3/4 delar så att vatten har möjlighet att komma ut.

Bädd- och madrasskydden - vid hängtorkning, se till att hörnen är med membranet ut, så inte vattnet stannar kvar.

Tvätta skydden i 60° C

När man tvättar i 60 grader försvinner de bakterier som man vill få bort som t ex svett, urin, kvalster och odörer. Du kan även tvätta i upptill 90 grader, men tänk då på att färger påverkas mer.

Färgade textiler kommer att förändras vid tvätt, det är vanligt med alla typer av produkter som är färgade. Vår Tencelprodukter är infärgarde med hög kvalité och anpassade för att bevara vår miljö. Vilket gör att färgen förändras, med tiden. 

TORKTUMLA

Skydden av Tencel, torktumlas i max 70° för att behålla sin funktionnalitet mot kvalster och att vara vattentäta.

StorleksGuide PJAMA

Pjama storleksguide

            

 

 

Vårdbidrag

Vi har en lag i Sverige som ger vårdbidrag till de som behöver för extra kostnader, under förutsättning att man har varit i kontakt med läkare och har intyg på sin allergi.
Vårdbidraget kan ansökas hos Försäkringskassan som tar beslut på man är berättigad till bidraget.

Ta kontakt med ditt försäkringsbolag

Din försäkring kan täcka ett skydd till din säng, ta kontakt med just ditt försäkringsbolag för att se om det gäller i ditt fall.