ÅNGERRÄTT OCH RETUR

Du har rätt att häva ditt köp om den vara du har köpt av oss inte uppfyller dina förväntningar. Igen affär är avslutat förrän du har mottagit och godkänt din vara. Du ska vara helt nöjd, annars får du pengarna tillbaka. Är du inte nöjd har du 14 dagars ångerrätt från den dag du mottog din vara. Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att vara är felfri.

Varan måste, för godkända retur, skickas tillbaka ai oförändrat skicka och ska returneras i sin originalförpackning tillsammans med samtliga tillhörande information, manualer och delar.

Returen ska göras i samma transportemballage som den kom i eller i likvärdigt sådant. Då du utnyttjar din ångerrätt enligt ovan erhåller du, vid godkänd retur, återbetalning (exklusive erlagd kostnad för returporto) från oss inom 30 dagar från vårt mottagande av varan. Du kan även kontakta oss för en retursedel.

BYTESRÄTT

Du har som kund rätt att byta din vara mot en likvärdig vara inom 14 dagar efter mottagandet av varan (bytesrätt gäller ej reavaror). Varan måste, för  godkänt byte, skickas tillbaka i oförändrat skick och ska returneras i sin originalförpackning tillsammans med transportemballage so den kom i eller i likvärdigt sådant. vi står vid byte av vara för kostnaden för returfrakten.

REKLAMATION

I överensstämmelse med konsumentköplagen erbjuder vi 3 års reklamationsrätt. Därmed kan du klaga över fel på varan i upp till 3 år efter köpet. Inom de första 6 månaderna är du täckt av en så kallad antagande regel, vilket betyder att fel och brister som uppstått inom denna period kan antas ha funnits vid inköpstidspunkten och du är därför berättigad till byte. 

Efter de första 6 månaderna övergår ansvaret för bevisning, att felet existerade vid köptidspunkten, till dig som köpare.

Förutsättning för byte, är att felet inte beror på fel användning av produkten. Om du vill reklamera en brist, ska det göras inom rimlig tid från att bristen upptäckts.

Är reklamationen berättigad, återbetalar vi dina fraktkostnader. Produkten ska alltid skickas tillbaka i lämpligt emballage och kom ihåg att få ett kvitto för paketet, så att vi kan återbetala dina fraktkostnader. 

RETURANSVAR

Vid utnyttjande av din ånger-, reklamations-, eller bytesrätt ansvarar du för returnerad vara under returtransport och du har därmed ersättningsskyldig gentemot oss för att vara som du returnerar, för det fall varan skulle skadas eller  komma bort under returen. Då du har ansvar för returvaran till dess att den når vårt lager, rekommenderar vi att du noterat paketets spårningsnummer.

RETURADRESSEN TILL OSS ÄR: SÄNGEN/Harsanna AB, Box 29, 235 21 Vellinge.